Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek

> Atelier

                                                  In mijn atelier: Mijn werkzaamheden

Van afvalgoud tot nieuwe ring.

Soms heb je oude sieraden in de kast liggen, gekregen, gerfd of wat dan ook, die je nooit draagt. Je bezit ze, maar hebt er dus eigenlijk niets aan. Omdat ze vaak wel een emotionele waarde voor je hebben, doe je ze ook niet weg.
Dan kan het een leuk idee zijn, om deze bij mij in te leveren en van deze oude of niet gebruikte sieraden iets nieuws te laten maken, wat wel naar je zin is.
Zo krijgt dan oud goud, of afvalgoud, ineens weer een nieuwe bestemming: een mooi sieraad wat wel met plezier wordt gedragen! En de emotionele waarde gaat niet verloren. Het is immers uit dezelfde bron!

Natuurlijk is het ook mogelijk om oude sieraden in te leveren en deze niet te gebruiken voor een nieuw sieraad. Dan bereken ik de waarde van het goud of zilver en maak een nieuw sieraad uit gewoon aangekocht zilver en goud iets nieuws voor u, waar geen "verleden" aan vastzit.

Hoe het proces in zijn werk gaat, dat van (oud) goud of zilver iets nieuws wordt gemaakt, kunt u zien door op n van de foto's hieronder te klikken.

twee trouwringen gemaakt naar het ontwerp van de opdrachtgevers, van oud goud en zilver.                  Een Yamaha ring gemaakt van oud goud.                    

Twee trouwringen, naar het ontwerp                Een Yamaha ring gemaakt                 Twee Atlantisringen gemaakt
van de opdrachtgevers, bestaand  uit                   uit oud goud                                    uit zelf gevonden goud
goud en zilver, die gemaakt zijn uit
hetzelfde stuk, om zo een extra
symbolische waarde toe te voegen.